TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS A COMBIT ZRT. TEVÉKENYSÉGÉNEK FEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN

fotovoltaikus eszközök telepítése

COMBIT Zrt. az új Széchenyi Terv, Gazdaságfejlesztési Operatív Program „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” tárgyú pályázati felhívás keretében uniós támogatásban részesült.

„A technológiai fejlesztés a COMBIT Zrt. tevékenységének fejlesztése érdekében” pályázathoz tartozó beszerzés, a társaság részére olyan beruházást tesz lehetővé a fotovoltaikus eszközök beüzemelésével, melynek eredményeképpen a cégben használt elektromos gépek egyre növekvő energia használatát, és az ezzel járó magas kiadásokat képes lesz a jövőben csökkenteni, vagy teljes egészében megszüntetni.
A beszerzés célja, a társaság működéséhez szükséges villamos energia környezetbarát módon és gazdaságosan történő előállítása. A környezeti fenntartható fejlődés célja olyan fejlődés, amely jelen igényeinek kielégítése mellett nem fosztja meg a jövő generációit saját szükségleteik kielégítésének lehetőségétől. A fenntartható fejlődés egyik kulcsfontosságú eleme az energiafelhasználás racionalizálása. A rendelkezésre álló erőforrások körültekintő és hatékony felhasználása, valamint az energiatakarékos szemlélet előtérbe helyezése hozzájárul a szervezet gazdaságosabb működtetéséhez. A hatékonyabb energiagazdálkodás érdekében 2040 db solar eszköz, illetve 31 db inverter került beszerzésre.
A csúcstechnológiát képviselő eszközök gyors megtérülési idejének köszönhetően, a kezdeti nagyobb volumenű beruházás hamar megtérül. Az eszközök beszerzése a cég mindennapi működését gazdaságosabbá teszi, az alacsonyabb működési költségek lehetőséget adnak cégünk fejlesztésére, mind technológiai, mind a humánerőforrás területén. A gazdaságosabb működés a piaci árversenyben előnyt jelent vállalkozásunk számára. A tervezett beruházás költségcsökkentő hatása értelmében cégünk a megszerzett piaci részesedésének növelésére törekszik a hulladékkereskedelem és feldolgozás terén is.