Lezárult a “Közlekedési hálózatok tervezése és optimalizálása 3D vizualizációval” projekt

Sikeresen lezárult a GOP-1.1.1-11-2012-0416 - “Közlekedési hálózatok tervezése és optimalizálása 3D vizualizációval” elnevezésű projektünk.

A projekt során egy olyan szoftvercsomag került kialakításra, amely alkalmas forgalmi rendszerekkel kapcsolatos események előrejelzésére, döntések előkészítésére és elemzési célokra egyaránt.

A projekt egy olyan új, közlekedési modellező szoftver prototípusának kialakítását tűzte ki célul, amely a jelenlegi piacon lévő szoftvereket meghaladja.
A kifejleszett szoftver, a

VISUALTRAFFIC

elsősorban közlekedésszakmai oldalról nyújt többet, a jelenleg általánosan különválasztott forgalmi modellezés és forgalmi szimulációs eljárások ötvözésével új, döntéshozói szempontból fontos extra adatok nyerhetőek ki a segítségével.

Az újdonság fő eleme az, hogy a napi forgalom és akár a perces forgalom is ugyanabból az adathalmazból, egy modellezési/szimulációs procedúrával nyerhető ki, így mód nyílik a csúcsidőszakok részletes vizsgálatára is.

A vizualizáció terén is valódi újdonságokat rejt magában a kialakított rendszer: a szokásos napi forgalom mellett a közlekedés lefolyása is ábrázolható, ami nem csak látványos, de nagyon hasznos lehetőség is a közlekedéstevezők számára.