PONSEL szenzor

A PONSEL Manager szoftver a Combit Számítástechnikai Zrt. és az AQUA-TERRA LAB KFT. SZAKMAI CSOPORTJÁNAK AZ EGYEDILEG KIFEJLESZTETT TERMÉKE, MELYET Elsődlegesen a francia PONSEL cég által gyártott digitális szondák egyszerűbb platform független kezelhetőségért hoztunk létre.

A 4 szenzor a következő paraméterek mérésére képes:

  • pH/redoxpotenciál/hőmérséklet
  • vezetőképesség/sótartalom/hőmérséklet
  • oldott oxigén/hőmérséklet
  • zavarosság/hőmérséklet

A rendszer moduláris felépítésének alkalmassá tehető egyéb elektrokémiai szenzorok integrálására is.

Ezek az elektrokémiai elven működő szondák digitális adatátvitellel rendelkeznek, így a program segítségével alkalmasak arra, hogy szinte bármilyen mai számítógépről, tablet-PCről, vagy egy okostelefonról működtethetők legyenek. Terepi mérések esetén akár GPS koordinátákat is képes rögzíteni (amennyiben rendelkezünk GPS vevővel). Internet kapcsolattal a szoftver a központi AVITÁR szervernek beküldi az adatokat, ahol azok táblázatos és grafikai formában megtekinthetők, letölthetők. A GPS koordináták segítségével térképre is helyezhetők.

A szenzorok rendkívül alacsony fogyasztásának köszönhetően hosszabb terepi mérések is könnyen végezhetők egy erre a célra kifejlesztett mikrokontroller segítségével. Ez az eszköz akár hónapokig is képes üzemelni ugyanarról az akkumulátorról. (Kalibrációra ez alatt az idő alatt többször is szükség lehet.) A mikrokontroller programozható gyakorisággal tárol mérési eredményeket és képes azokat akár GPRS kapcsolaton keresztül beküldeni az AVITÁR szerveznek.

Részletes információk, letöltés:   PONSEL
Tekintse meg galériánkat